LOADING...

Samen motiveert

Samen motiveert

Je verbonden voelen met anderen, je ergens onderdeel van voelen, ergens bij horen, saamhorigheid en betrokken. Dat zijn de elementen die intrinsieke motivatie bevorderen. Zo weten we uit wetenschappelijk onderzoek naar games en speelstijlen dat bijna driekwart van de mensen games (en gezelschapsspellen) speelt met als voornaamste motivatie dat het samen met anderen is, dus vanwege het sociale aspect. Dus de meeste mensen spelen niet om de competitie, niet om het winnen, maar omdat het een sociale bezigheid is.

Mensen zijn sociale wezens, we horen graag ergens bij, willen gezien worden en erkend voor wie we zijn. In teams is dat cruciaal. Als alle teamleden door de andere teamleden (en door de teamleider, manager of leidinggevende!) gezien worden voor wat ze kunnen, hun talent kunnen inzetten, soepel communiceren en samen het doel nastreven, wordt de potentie voor resultaat enorm. Dan geldt -hoe open deur ook- echt 1+1=3 of nog veel meer. En doordat een team resultaat haalt, de communicatie goed verloopt, men op elkaar is ingespeeld en ieder in z’n kracht staat, komt een team in flow: de samenwerking loopt vanzelf, iedereen is geweldig gemotiveerd, komt -ondanks de uitdagingen in het project- fluitend naar het werk en draagt met plezier bij aan de gezamenlijke prestatie. Er is synergie en verbinding, samen zet het team er de schouders onder.

De saamhorigheid in het team zwengelt niet alleen prestaties aan, maar zorgt dus ook voor een fikse bijdrage aan de motivatie van alle teamleden. En ook een hogere motivatie zorgt voor betere bedrijfsresultaten (lees daar hier meer over). Investeren in een goede samenwerking in je team heeft dus potentieel een dubbel effect.

Hoe doe je dat dan? Je kan altijd met ons sparren over communicatie en samenwerking en hoe je dat kan verbeteren.

Met ons communiceren of samenwerken?

  Of lees ons boek ‘Spelen Werkt’ waarin nieuwe manieren van leren wetenschappelijk worden onderbouwd én je praktische handreikingen krijgt om dat in jouw bedrijf in te zetten.

  Spelen Werkt. Mamagementboek van het jaar 2023

  Spellen over communicatie en samenwerking:

  ‘Een dikke vette aanrader.’ ‘Een superleuke manier o
  The Breakout The Breakout is een eventspel dat we in 2023 ontwikkelden
  Verbinding verbroken Een groot bouwbedrijf vroeg ons om een eventspel