TRAINING:
GAME-BASED LEARNING IN DE PRAKTIJK

SEPTEMBER / OKTOBER 2021

dag 1 : do. 16 september 2021
dag 2 : do. 23 september 2021
dag 3: do. 7  oktober 2021

Live training

We gaan er van uit dat we dit najaar weer live kunnen trainen. We doen dat in onze eigen gamestudio: Wintertuin in Baarn. (Een 100 jaar oude botanische kas met een theetuin en escaperooms)

Leer in drie intensieve, interessante én leuke dagen meer over Game-Based learning en hoe je spel, gamification, beleven en zelf ontdekken kan toepassen in jouw onderwijs, trainingen, leertrajecten of HR-praktijk.

Deze driedaagse training is gebaseerd op het Game-Based Learning Design Wheel. Dit model is door Living Story ontwikkeld en wordt al jaren gebruikt voor het ontwerpen van serious games voor leren.

Het model is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en modellen over leren, motivatie, gamedesign, beleving en gamification. Het model neemt je in 9 heldere stappen mee door het proces van het zelf maken van serious game of gamification voor jouw leertraject, onderwijs of training.

In de training behandelen we de stappen in het model en de theorieën erachter, maak je kennis met veel praktijkvoorbeelden én ga je zelf aan de slag met jouw eigen ontwerp. Na deze training heb je veel kennis over game-based learning en gamification, én kan je die kennis ook hands-on gebruiken in jouw eigen werkpraktijk.

De training wordt gegeven door Karen Sikkema, trainster, docent en ontwikkelaar van het Game-Based Learning Design Wheel. Karen heeft met haar serious game bureau Living Story ruim 15 jaar ervaring in het ontwerpen van spellen, belevingen en serious games voor verschillende toepassingen, en is gespecialiseerd in het ontwerpen en toepas-sen daarvan voor leren in diverse contexten.

Ze neemt je met behulp van vele eigen voorbeelden en een aantal gastdocenten mee door de wereld van game-based learning en zet haar ervaring met ontwerp in om jouw eigen ontwerpproces verder te helpen..

Locatie

De training wordt nu voor een deel online aangeboden via Zoom. Zodra de maatregelen het weer toelaten, wordt er tenminste één sessie gehouden op onze werklocatie: Wintertuin Experience in Baarn, een 100 jaar oude botanische kas waarin een Escape Room is ontworpen gebaseerd op de verhalen en geschiedenis van deze bijzondere locatie.

Voor wie?

De training Game-Based Learning in de Praktijk is bedoeld voor voor iedereen die professionele interesse heeft in game-based-learning, zoals trainers, HR-professionals, teammanagers en ontwerpers van leertrajecten.

Training Game Based Learning
 • Karen Sikkema
  Karen Sikkema Eigenaar | Experience Designer | Game-based Learning expert

  Karen is experience designer, escape room designer en ontwerper van gamification voor cultureel erfgoed. Ze is gespecialiseerd in game-based learning en ontwikkelde het Game-based Learning Design Wheel, waar we bij Living Story mee werken in onze ontwerpen.
  Na gewerkt te hebben als consultant en innovatiemanager is ze 15 jaar geleden bij Living Story ingestapt en heeft daar een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan met ondernemerschap, gamedesign en gamification. Naast Living Story was ze oprichter, CEO en business developer van Tempeest, waarin location based games voor cultureel erfgoed werden ontwikkeld. Ze werkt als gastdocent bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en bij Politecnico in Milaan, en is drijvende kracht achter de Wintertuin Experience waar ze de ELIXIR Escaperooms heeft en diverse parkspellen. Karen is auteur van The Game Based Learning Design Wheel.

  “For me, working on games and game-based learning is about creating meaning in the world by connecting people to themselves, to others and to great locations, contributing to sense of belonging, connection and respect for yourself and others.”

Kosten en aanmelden

De training kost normaal €1250,00 (excl. btw) inclusief locatie, koffie en thee en lunch gedurende de drie trainingsdagen. De training in SEPTEMBER / OKTOBER 2021 bieden we nú aan voor € 999,00

SEPTEMBER / OKTOBER 2021

dag 1 : do. 16 september 2021
dag 2 : do. 23 september 2021
dag 3: do. 7  oktober 2021

Wil je meer informatie?

De training Game-Based-Learning in de praktijk wordt een paar keer per jaar aangeboden als open inschrijving, zoals deze komende sessies in juni. Hier kun je individueel aan deelnemen. De training is ook als in-company te boeken voor teams van 3 to 8 personen.

Neem contact op met Karen via karen@livingstory.nl of 06-55775724, download de factsheet of  gebruik het contactformulier:

  Training: Game-Based Learning in de praktijk

  Wat vonden anderen van de Training Game Based Learning in de praktijk? We vroegen het aan onze deelnemers.

  Sjoerd Janszoon,  2019.

  Supergoede training. Karen heeft het game design wheel ontwikkeld dat mij triggerde om aan de cursus deel te nemen. Goed uitgedacht en onderbouwd en een prima basis voor de cursus. Tijdens de drie dagen voldoende en niet te veel theorie en verder lekker concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitspelen van voorbeelden. En een fijne, smaakvolle en relaxte entourage. Bedankt!

  Gertjan Krediet, Stichting Welzijn Lochem

  Ivo Dongen, 2020

  Ik vond het een zeer nuttige en leerzame cursus. Ik heb de combi van theorie naar praktijk een stuk helderder.

  Melvin van Puffelen, Projectleider Educate-it Universiteit Utrecht

  Afgelopen weken heb ik deelgenomen aan de training Game Based Learning. Dit waren 3 inspirerende dagen waarin je naast achtergrondinformatie vooral aan de slag gaat met je eigen GBL idee! Hier heb ik flinke stappen in kunnen zetten, waarbij het mij goed duidelijk is geworden dat je je leerdoelen en content heel scherp moet maken voordat je dit in een GBL uitwerking kan neerzetten.
  Karen en Michiel denken vanuit hun ruime ervaring scherp mee en stellen de goede vragen. Samen met de input van de mede cursisten levert dit veel bruikbare feedback op! En dit allemaal op de prachtige locatie de Wintertuin Experience! Een aanrader voor als je ook met GBL aan de slag wilt gaan!

  Hopelijk komen er in de toekomst ook GBL test avonden!

  Gerben Muller – HBO docent

  De training was erg interactief en leerzaam. Van tevoren wist ik niet wat ik precies moest verwachten maar ik denk dat ik een goed beeld heb gekregen van de mogelijkheden om Game Based Learning toe te passen in onze lesprogramma’s. Zeker iets om in de toekomst te gaan gebruiken!

  Kirsten Reuneker, Organization and Coordination at Teamwork Curacao

  De training is gebaseerd op het game design wheel. Een theoretisch doortimmerd model dat zich in de praktijk bewezen heeft.

  De expertise van Karen, de interactie met de andere deelnemers en vooral de directe vertaling van het model in game elementen zorgden ervoor dat we aan het eind van drie dagen training de basis van een eigen game in handen hadden. Heel leerzaam, erg effectief, maar vooral ontzettend leuk.

  Tamara Onos (arbeidshygiënist, veiligheidskundige en schrijver)

  Contact

  We zijn aan het buitenspelen. Wil je ons bereiken? Mail!

  Not readable? Change text. captcha txt