LOADING...

Escape Room Design Masterclass

Je eigen escape room in 1 dag

Zou jij een escaperoom willen maken om in te zetten in je bedrijf of organisatie, om te spelen met de leerlingen in je klas, om te doen op een event of een feest, om er een business mee te beginnen, om te leren over game design & game based learning, omdat het gewoon heel gaaf is om doen? (of misschien wel heb je zelf nog andere goeie redenen).

Doe de Masterclass Escape Room Design van Living Story.

Escape Room in 1 dag

49500

In één dag leer je alles over het ontwerpen van een escaperoom:

 • Zelf een escaperoom spelen
 • Unpacking: Wat maakt dit een toffe escaperoom?
 • Inspiratie, Tips & Tricks
 • Maak zelf een (mini)escaperoom
 • PLAY (Play, Learn, Apply, Yield)

BOUWEN, LEREN EN SPELEN

Het maken van een Escape room (of een escape game – het hoeft niet altijd een kamer te zijn) is ontzettend gaaf om te doen. Van het verzinnen van een thema tot het moment dat échte spelers jouw game spelen, en alles wat daartussen zit: Het ontwerpen van puzzels, een backstory, logica & consistentie en playtesten.

LEREN DOOR TE DOEN

In deze  Masterclass Escape Room Design ga je aan de slag met je eigen escape room idee. Door te ervaren, te ontwerpen, te bouwen, te testen en te verbeteren, leer je om een geweldige beleving neer te zetten voor jouw spelers.

WAAR?

We geven de Masterclass Escape Room Design in de Living Story studio in Baarn, gevestigd in een monumentaal pakhuis.  Het gebouw werd in 1892 gebouwd als verenigingsgebouw van de hervormde kerk, met uitzicht op de weilanden. Nadien is het gebruikt als sanatorium, gymzaal, verfgroothandel en als opslag voor de muisjes van de Koninklijke De Ruijter.

Het is de plek waar al onze escape rooms (maar ook onze teamgames, serious games, managementgames en eventgames) worden bedacht, getest en gemaakt.

Je vind er onze favoriete escaperoom-props en game-artefacts van de afgelopen 20 jaar.

De Expert

De Masterclass Escape Room Design wordt gegeven door Michiel van Eunen. Met zijn ruime ervaring in het ontwerpen, maken én uitvoeren van escape rooms geeft hij je een stevige basis, aansprekende praktijkvoorbeelden, en ladingen aan tips & tricks.

Laat je niet ontmoedigen door zijn ‘Daunting Venn Diagram of Ultimate Escape Room Design.’ Als je die stap-voor-stap volgt, dan is de kans groot dat je aan het einde een concreet begin hebt gemaakt met je eigen escape room.

Masterclass Escaperoom-in-1-dag:

wo. 11 december 2024 van 08:30 – 17:00

Als je in één dag zoveel mogelijk wilt leren over escaperoom design, bijvoorbeeld omdat je zelf escape-puzzels wilt kunnen maken, dan is de Masterclass escaperoom-in-een-dag ideaal.

In één dag leer je alles over het ontwerpen van een escaperoom:

 • Zelf een escaperoom spelen

 • Unpacking: Wat maakt dit een toffe escaperoom?

 • Inspiratie, Tips & Tricks

 • Maak zelf een (mini)escaperoom

 • PLAY (Play, Learn, Apply, Yield)

De Masterclass kun je óók doen met je collega’s of met je team.

Don’t take it from us

Tanja Snip-ArendsSenior communicatieadviseur a.i.
🔓 Een avontuurlijke dag in Baarn gehad tijdens de Masterclass Escaperoom Design van Living Story. Veel ‘black boxes’ geopend en geleerd over de onmisbare ingrediënten van een goede #escaperoom of -game. Gelijk toegepast bij het maken, testen én spelen van een eigen mini-escapegame. En zowaar het ‘gouden recept’ weten te bemachtigen 😉
Jasmin KaratasGamification | Method Geek | Female Founder
Michiel Van Eunen, a true mastermind behind how to build escape rooms will hold a masterclass about it – I just can say: a must go for all! He is such an expert and such a good teacher – you will learn a lot and is absolutely worth doing it!
Pete JenkinsInternational gamification consultant, mentor, speaker, trainer and lecturer
For anyone wanting to learn Escape Room design from the experts I can recommend you check out this Masterclass
Valary OleinikEngage learners | Unleash creativity | Use the power of gamification for good
I literally cannot hear the words escape room without thinking of Michiel Van Eunen. If you have considered building escape rooms but have been unsure how to go about it, attending this new masterclass is your ticket to gaining the best experience and access to the most masterful of craftspeople in that space. I am so happy to see that this is happening.!
Marloes SikkemaFounder at Amica Innovatie
The ever brilliant Karen Sikkema and Michiel Van Eunen are hosting a masterclass escaperoom design. As a graduate from their game based learning course, I can highly recommend it. You are likely to wind up with a concrete escape room design that matches your base criteria, such as location and funds. Just do it!

ONZE ERVARING

In de afgelopen 10 jaar hebben we meer dan 30 (pop-up) Escape Rooms ontwikkeld en gespeeld:

Voor kleine teams tot events van 150 personen

Voor fun, teambuilding, of voor specifieke leervragen, vaardigheden, teamdynamiek, probleemoplossing, analyse en deductie, out-of-the-box denken, gedragsstijlen, leiderschap, hiërarchie en diversiteit.

Vaste escaperooms, pop-up escaperooms, outdoor escaperooms, escaperooms-voor-thuis, online, offline en blended. Op Schiphol, op Curaçao, In Thailand, in Chicago, in London, in Brighton, in Kuala Lumpur, in Zuid Afrika en natuurlijk in Nederland.

In een bierbrouwerij, een botanische kas, een caravan, een cruiseschip, een Center Parcs cottage, een onderwaterlaboratorium, een oude postwissel, een nucleaire bunker, een auto, een advocatenkantoor, een museum, een supermarkt, een woonwijk, een gevangenis, een bos, een zeepier en een hotelkamer in 1929.

Laat van je horen

  Enkele van de escape games en escape rooms die we hebben gemaakt: