MASTERCLASS ESCAPE ROOM DESIGN

JE EIGEN ESCAPEROOM IN 3 DAGEN

Zou jij een escaperoom willen maken…

 • Om in te zetten in je bedrijf of organisatie
 • Om te spelen met de leerlingen in je klas
 • Om te doen op een event of een feest
 • Om er een business mee te beginnen
 • Om te leren over game design & game based learning
 • Omdat het gewoon heel gaaf is om doen
  (of misschien wel heb je zelf nog andere goeie redenen)

Doe de Masterclass Escape Room Design van Living Story.

SERIE 2: JUNI / JULI 2021

dag 1 : ma. 14 juni 2021

Samen een Escape room spelen. Inspiratie en voorbeelden. Tips & trucs. Starten met ontwerpen.

dag 2 : ma. 21 juni 2021

Bouwdag. Verder werken aan je ontwerp.
Met coaching van de experts.

dag 3: ma. 5 juli 2021

Playtesten, aanpassen en afmaken van je game.

BOUWEN, LEREN EN SPELEN

Het maken van een Escape room (of een escape game – het hoeft niet altijd een kamer te zijn) is ontzettend gaaf om te doen. Van het verzinnen van een thema tot het moment dat échte spelers jouw game spelen, en alles wat daartussen zit: Het ontwerpen van puzzels, een backstory, logica & consistentie en playtesten.

LEREN DOOR TE DOEN

In deze  Masterclass Escape Room Design ga je aan de slag met je eigen escape room idee. Door te ervaren, te ontwerpen, te bouwen, te testen en te verbeteren, leer je om een geweldige beleving neer te zetten voor jouw spelers.

WAAR?

We doen de Masterclass in Wintertuin Experience in Baarn 

In deze 100 jaar oude botanische kas vind je de ELIXIR Escaperoom die je op dag 1 gaat spelen. Het is de thuisbasis van Living Story.

Training Game Based Learning
Jasmin Karatas

Michiel Van Eunen, a true mastermind behind how to build escape rooms will hold a masterclass about it – I just can say: „a must go for all!“

He is such an expert and such a good teacher – you will learn a lot and is absolutely worth doing it!

– Jasmin Karatas, Gamification | Method Geek | Female Founder

For anyone wanting to learn Escape Room design from the experts I can recommend you check out this Masterclass

– Pete Jenkins, International gamification consultant, mentor, speaker, trainer and lecturer

I literally cannot hear the words escape room without thinking of Michiel Van Eunen. If you have considered building escape rooms but have been unsure how to go about it, attending this new masterclass is your ticket to gaining the best experience and access to the most masterful of craftspeople in that space. I am so happy to see that this is happening.!

– Valary Oleinik, Engage learners | Unleash creativity | Use the power of gamification for good

The ever brilliant Karen Sikkema and Michiel Van Eunen are hosting a masterclass escaperoom design. As a graduate from their game based learning course, I can highly recommend it. You are likely to wind up with a concrete escape room design that matches your base criteria, such as location and funds. Just do it!

– Marloes Sikkema, Founder at Amica Innovatie

ONZE ERVARING

In de afgelopen 5 jaar hebben we meer dan 25 (pop-up) Escape Rooms ontwikkeld en gespeeld:

Voor kleine teams tot events van 150 personen

Voor fun, teambuilding, of voor specifieke leervragen, vaardigheden, teamdynamiek, probleemoplossing, analyse en deductie, out-of-the-box denken, gedragsstijlen, leiderschap, hiërarchie en diversiteit.

Vaste escaperooms, pop-up escaperooms, outdoor escaperooms, escaperooms-voor-thuis, online, offline en blended.

In een bierbrouwerij, een botanische kas, een caravan, een cruiseschip, een Center Parcs cottage, een onderwaterlaboratorium, een oude postwissel, een nucleaire bunker, een auto, een advocatenkantoor, een museum, een supermarkt, een woonwijk, een gevangenis, een bos, een zeepier en een hotelkamer in 1929.

Op Schiphol, op Curaçao, In Thailand, in Chicago, in London, in Brighton, in Kuala Lumpur, in Zuid Afrika en natuurlijk in Nederland.

  Masterclass Escape Room Design

  DE EXPERTS VAN DEZE MASTERCLASS

  • Michiel van Eunen
   Michiel van Eunen Gamification Expert | Speaker | Escape Room Designer

   Michiel heeft een achtergrond in theater, gamedesign en gamification. Na jaren als trainer en concept developer te hebben gewerkt ,startte hij 17 jaar geleden Living Story. In de loop van de jaren ontwikkelde hij een enorme hoeveelheid spellen, maakte location based games voor Tempeest en ontwikkelde The Nature Game en andere games voor iPad waarmee je kan rondrennen in de stad en in de natuur. In de afgelopen 6 jaar werkte hij o.a. als gamification consultant en ontwikkelde meer dan 25 escaperooms voor klanten wereldwijd. Michiel geeft Masterclasses over Escape Room Design.

  • Karen Sikkema
   Karen Sikkema Eigenaar | Experience Designer | Game-based Learning expert

   Karen is experience designer, escape room designer en ontwerper van gamification voor cultureel erfgoed. Ze is gespecialiseerd in game-based learning en ontwikkelde het Game-based Learning Design Wheel, waar we bij Living Story mee werken in onze ontwerpen.
   Na gewerkt te hebben als consultant en innovatiemanager is ze 15 jaar geleden bij Living Story ingestapt en heeft daar een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan met ondernemerschap, gamedesign en gamification. Naast Living Story was ze oprichter, CEO en business developer van Tempeest, waarin location based games voor cultureel erfgoed werden ontwikkeld. Ze werkt als gastdocent bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en bij Politecnico in Milaan, en is drijvende kracht achter de Wintertuin Experience waar ze de ELIXIR Escaperooms heeft en diverse parkspellen. Karen is auteur van The Game Based Learning Design Wheel.

   “For me, working on games and game-based learning is about creating meaning in the world by connecting people to themselves, to others and to great locations, contributing to sense of belonging, connection and respect for yourself and others.”

  • René Dijk
   René Dijk Experience Designer | Storyteller | Coöordinator

   René heeft in de afgelopen jaren meer dan een dozijn experiences mee-ontworpen. Van moordweekenden in Belgische kastelen tot escaperooms op de gekste plekken als de SS Rotterdam of aan de keukentafel: René zorgt dat het helemaal klopt. Zijn focus op storytelling en ervaring met het werken met groepen maakt dat elke beleving speciaal wordt.

  Enkele van de escape games en escape rooms die we hebben gemaakt:

  Contact

  We zijn aan het buitenspelen. Wil je ons bereiken? Mail!

  Not readable? Change text. captcha txt