ESCAPEROOM VOOR THUIS

Living Story maakt Escaperoom-voor-thuis

In de week waarin heel Nederland werd opgeroepen om zoveel mogelijk binnen blijven, maakte de Baarnse Serious Game Studio Living Story een escaperoom-voor-thuis.
De escaperoom, die specifiek is ontworpen om met je gezin thuis te spelen, is vanaf vrijdag 20 maart te downloaden via defamiliegroen.nl

De Escape-voor-thuis is gemaakt door Living Story. Deze serious game studio maakt al een aantal jaar échte escape rooms, zoals de Elixir Escape Room in de Wintertuin in Baarn. Toen deze op 15 maart om 18:00 uur dicht moest vanwege het Corona-virus, zijn we meteen gaan nadenken over andere manieren om mensen tóch een escaperoom te laten beleven. Dat werd de ‘escaperoom-voor-thuis’. De hele escape room, inclusief brainstorm, gamedesign, artwork, playtesting en de website zijn in vier dagen gebouwd .

Wat is een escaperoom-voor-thuis?

Een escaperoom voor thuis is, zoals de naam al zegt, een spel waar je niet voor naar buiten hoeft. Je kan ‘t gewoon thuis aan de keukentafel spelen! Het is een puzzelspel waarbij je opdrachten krijgt zoals je ze in een escape room ook zou kunnen krijgen. Je hoeft dit keer níet te ontsnappen, maar je moet de escape room wél binnen een uur kraken. Je kunt de escape room kopen voor € 14,50, downloaden, printen en direct spelen, of kiezen voor een versie die je thuisgestuurd krijgt (€ 19,50).

Het verhaal: De Familie Groen

De familie Groen is een vrij normale familie. Maar samen lossen ze wél de meest uitdagende klussen op, en snel ook – altijd binnen 60 minuten. Als je een probleem hebt waar je niet meer uit komt, dan kun je altijd nog de familie Groen inschakelen.
Vandaag heeft de familie Groen een brief gekregen van mevrouw Amber, van attractiepark Avonturenland; Haar pretpark heeft een prijs gewonnen en die wordt straks uitgereikt door de burgemeester, samen met 1000 kinderen die vandaag gratis het pretpark in mogen. Er is helaas een groot probleem; iemand heeft het pretpark gesaboteerd; de attracties doen het niet en de code van het elektriciteitshuisje is veranderd… We hebben nog een uur voordat Avonturenland weer open moet…

Hoe ziet ‘t er uit? & Wat heb ik nodig?

 • Je krijgt een document van 15 pagina’s.  Die print je uit. 
 • Verder heb je nodig: een schaar, kladpapier, pen of potlood, paperclip of splitpen
 • Én je hebt een laptop of smartphone met internet nodig voor de chat en het invoeren van codes.

Wie kan ‘t spelen?

De Escaperooms voor thuis van De Familie Groen zijn gemaakt om thuis te spelen; het liefst met een combinatie van volwassenen en kinderen.
Als je een slimme papa of mama hebt, kan dat al met kinderen vanaf 5 jaar.
Er zit geen maximum leeftijd aan. Als je opa van 70 goed is in puzzelen, dan kan ‘ie zéker meedoen.

Over Living Story

Living Story maakt al 5 jaar Escape rooms; zowel vaste als pop-up escaperooms, van 5 tot 150 personen, in Nederland en ver daarbuiten. De Serious Game Studio bestaat al sinds 2005 en maakte in de afgelopen 15 jaar meer dan 50 experiences voor groepen. Living Story is gevestigd in monumentale Wintertuin in Baarn.

Kinderen spelen Escaperoom-voor-thuis
Kinderen spelen Escaperoom-voor-thuis

Break in Room Waddenfun

Break In Room Waddenfun is een Escape Room waar je niet uit, maar ín moet zien te komen. Weet jij jouw honger te stillen? Vind in deze break-in room alle elementen voor een heerlijke maaltijd [...]

Elixir

Elixir is de nieuwste Escape Room van Living Story. Deze permanente escape room omvat 2 identieke kamers en is gemaakt op basis van de historie van de unieke locatie – De Wintertuin [...]

De Buit

Welkom in De LiK! Een bijzondere evenementenlocatie in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht, dé oudste nog bestaande cellulaire gevangenis van Nederland. In 2014 is deze [...]

 • Karen Sikkema
  Karen Sikkema Eigenaar | Experience Designer | Game-based Learning expert

  Karen is experience designer, escape room designer en ontwerper van gamification voor cultureel erfgoed. Ze is gespecialiseerd in game-based learning en ontwikkelde het Game-based Learning Design Wheel, waar we bij Living Story mee werken in onze ontwerpen.
  Na gewerkt te hebben als consultant en innovatiemanager is ze 15 jaar geleden bij Living Story ingestapt en heeft daar een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan met ondernemerschap, gamedesign en gamification. Naast Living Story was ze oprichter, CEO en business developer van Tempeest, waarin location based games voor cultureel erfgoed werden ontwikkeld. Ze werkt als gastdocent bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en bij Politecnico in Milaan, en is drijvende kracht achter de Wintertuin Experience waar ze de ELIXIR Escaperooms heeft en diverse parkspellen. Karen is auteur van The Game Based Learning Design Wheel.

  “For me, working on games and game-based learning is about creating meaning in the world by connecting people to themselves, to others and to great locations, contributing to sense of belonging, connection and respect for yourself and others.”

 • Michiel van Eunen
  Michiel van Eunen Gamification Expert | Speaker | Escape Room Designer

  Michiel heeft een achtergrond in theater, gamedesign en gamification. Na jaren als trainer en concept developer te hebben gewerkt ,startte hij 17 jaar geleden Living Story. In de loop van de jaren ontwikkelde hij een enorme hoeveelheid spellen, maakte location based games voor Tempeest en ontwikkelde The Nature Game en andere games voor iPad waarmee je kan rondrennen in de stad en in de natuur. In de afgelopen 6 jaar werkte hij o.a. als gamification consultant en ontwikkelde meer dan 25 escaperooms voor klanten wereldwijd. Michiel geeft Masterclasses over Escape Room Design.

Contact

We zijn aan het buitenspelen. Wil je ons bereiken? Mail!

Not readable? Change text. captcha txt