LOADING...

De impact van motivatie op bedrijfsresultaten

De impact van motivatie op bedrijfsresultaten

De voordelen van motivatie en werkplezier zijn tastbaar in jouw organisatieresultaten. Onderzoek heeft aangetoond dat gemotiveerde teams niet alleen productiever zijn, maar ook creatiever en innovatiever. Een positieve mindset verspreidt zich door het hele bedrijf en leidt tot verbeterde klanttevredenheid en hogere prestatieniveaus.

Hoe kan dat?

Stel je twee verschillende medewerkers voor:

Aan de ene kant is daar Marie. Marie is vrolijk en energiek, zit goed in haar vel, houdt van leren en zich ontwikkelen en heeft enorm veel plezier in haar werk. In de ochtend staat ze op, haalt fluitend cappuccino bij de koffiebar om de hoek en stormt vol energie het kantoor binnen om aan de slag te gaan. Ze pakt de telefoon om de eerste klant te bellen en is al snel in een flow.

Aan de andere kant hebben we Viola. Viola is al een tijdje niet zo happy. Ze is wat mopperig en vaak chagrijnig, heeft tegen collega’s en in meetings een kort lontje en is soms zelfs kortaf tegen klanten. Ze ziet er soms tegenop om naar het werk te gaan en is blij als de werkdag er weer op zit. Ze zit duidelijk niet goed in haar vel, en mogelijk in de organisatie niet op de goede plek.

Het moge duidelijk zijn: Maria is goud voor jouw organisatie. Door haar positieve houding en stralende verschijning haalt ze klanten binnen, creëert ze omzet, zet collega’s aan om een stapje extra te doen en tilt zo de hele afdeling naar een hoger niveau. Terwijl Viola een stoorzender wordt, klanten afschrikt en iederéén doet verlangen naar het einde van de werkdag.

Welke medewerker kies jij?

Als HR-manager, directeur of leidinggevende heb je meer invloed dan je denkt. Ben jij je al bewust van de kracht van motivatie en werkplezier om Maria’s te creëren in je bedrijf? En weet je hoe je talent kunt ontdekken -ook bij Viola!- en dit kan inzetten om resultaat te behalen? Ben je al bezig met innovatieve leerprogramma’s en trainingstrajecten om medewerkers te motiveren, hun talent te laten ontdekken, ze positief uit te dagen en zich te laten ontwikkelen?

Meer weten?
Je kan altijd met ons sparren over motivatie in jouw team of organisatie.

Sparren over motivatie in jouw team of organisatie?

    Spellen over motivatie en werkplezier:

    ‘Een dikke vette aanrader.’ ‘Een superleuke manier o
    The Breakout The Breakout is een eventspel dat we in 2023 ontwikkelden
    Verbinding verbroken Een groot bouwbedrijf vroeg ons om een eventspel