LOADING...

Versterk de motivatie van je medewerkers

Versterk de motivatie van je medewerkers

Hoe kan je motivatie van jouw medewerkers verbeteren?

Voor HR-managers en directeuren die de motivatie binnen hun organisatie willen stimuleren, biedt het model van gedragsonderzoekers Deci & Ryan een waardevol kader. Het model laat zien dat intrinsieke motivatie versterkt wordt door drie elementen: Autonomie, Mastery en Purpose. Andere onderzoekers voegen hier nog het sociale element -Relatedness- aan toe.

Autonomie kan worden versterkt door medewerkers meer controle te geven over hun eigen taken en leertrajecten. Dit kan je bereiken door middel van flexibele werkregelingen, keuzeverijheid en de implementatie van een innovatief leerprogramma dat individuen in staat stelt hun eigen groeipad te kiezen.

Het streven naar Mastery kan worden aangemoedigd door uitdagende projecten en continue leerinitiatieven aan te bieden. Het doel is om medewerkers voortdurend uit te dagen en te stimuleren om hun vaardigheden te verbeteren, wat intrinsieke motivatie en een gevoel van voldoening bevordert.

Daarnaast is het van vitaal belang om Purpose te integreren in het dagelijkse werk. Ga met je medewerker op pad om zijn of haar purpose te ontdekken, heb het over kernwaarden en bijdragen aan een hoger doel, aan visie en strategie. Door duidelijk te maken hoe individuele talenten bijdragen aan bredere organisatiedoelen en een gezamenlijke visie, ontstaat er een gevoel van betekenis en richting.

Hoe bereik je dat dan?

Om de motivatie in jouw bedrijf te verbeteren is een innovatief leerprogramma een krachtig middel. Met een dergelijk leerprogramma kunnen medewerkers niet alleen hun vaardigheden aanscherpen, maar ook ontdekken hoe hun resultaten en hun werkplezier verbeteren als ze zich gemotiveerd voelen. Samen met collega’s en leidinggevenden kunnen ze ontdekken hoe zijn gemotiveerd raken en daar zelf invloed op leren uitoefenen.

Het aanbieden van innovatieve leermogelijkheden vergroot niet alleen de motivatie door persoonlijke groei te bevorderen, maar creëert ook een cultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Het implementeren van dergelijke middelen in jouw HR-strategie zal niet alleen leiden tot gemotiveerde en betrokken medewerkers, maar ook tot een organisatie die gedijt op innovatie, talentontwikkeling en prestatie.

Meer weten?
Je kan altijd met ons sparren over motivatie in jouw team of organisatie.

Sparren over motivatie in jouw team of organisatie?

    Spellen over motivatie en werkplezier:

    ‘Een dikke vette aanrader.’ ‘Een superleuke manier o
    The Breakout The Breakout is een eventspel dat we in 2023 ontwikkelden
    Verbinding verbroken Een groot bouwbedrijf vroeg ons om een eventspel