Kubb kan oneerbiedig worden aangeduid als `smijten met hout`. Het van oorsprong Zweedse spel zou vroeger door de Vikingen zijn verspreid.
Thuis had men vaak enorme stapels brandhout bij het huis liggen. Had je te veel hout gehakt, dan stapelde je gewoon verder op het erf van je buurman. Die het daar niet mee eens was en die de stukken hout van jou weer terug smeet op je eigen grondgebied. Een paar Vikingen hadden zoveel plezier aan dat heen en weer gesmijt met hout, dat ze er een spel van maakten: Kubb. (Hout)

Kubb leren spelen is vrij eenvoudig. Kubb spélen is geweldig. Onze Kubb Instructeurs leren u binnen tien minuten het basisspel, en tijdens het spelen de fijnere tactieken van Kubb. Met grotere groepen houden we een Kubbtoernooi, met champagne voor de winnaars!

Kubb is qua spel een mengeling tussen bowlen, poolbiljarten en jeu-de-boules. Het is bijzonder eenvoudig te leren en iedere deelnemer heeft een even groot (en even actief) aandeel in het spel. Kubb is een ideaal teamspel voor groepen die zonder fysieke zware inspanning toch een 100% teamervaring willen hebben!

Kubbtoernooi in ‘t bos à €19,50 p.p.
Een middag Kubbtoernooi  in de bossen van Lage Vuursche, inclusief:

  • Introductie en begeleiding door een spelleider van Living Story
  • Kubb competitie met alle teams

Vraag meteen meer informatie aan voor je eigen Kubb-toernooi

Related Projects