LOADING...

100 Ways to Die at Work

Serious Games, Training Games

Weet jij wat het verschil is tussen een brandblusser en een brandhaspel? Of wat het verschil is tussen een toedraaiende- en een afdraaiende deurprocedure? Een paar maanden geleden hadden wij zelf nog geen idee. Totdat Tamara Onos van Arboadvies Onos bij ons kwam met een briljant idee voor een spel over veiligheid op het werk. In dit spel, 100 ways to die at work, moeten spelers met behulp van een plattegrond, speelkaarten en een chatbot een gevaarlijke situatie zien te ontvluchten. Het doel van het spel? Iedereen veilig naar buiten krijgen en jezelf dus ook.

Na het succes van de eerste twee delen (over gevarenpictogrammen en Dieselmotor Emissie) werken we nu aan een derde spel over brandgevaar en de daarbij behorende BHV-protocollen. De locatie? Een opnamestudio waar een bekende artiest net aan zijn nieuwe single aan het werken is. Na onze startvergadering en het gezamenlijk opstellen van het spelontwerp, stuiven we allemaal een eigen kant op. Het opnamelampje brandt: tijd om aan de slag te gaan.

Het gebeurt niet vaak dat we al vooraf weten dat een spel dat we opleveren een serie uitgaven krijgt, maar dat is in dit geval wel de bedoeling. Sterker nog, we zijn al bij spel nummer 3! Bijzonder bij zo’n serieproductie is dat het werkproces steeds soepeler verloopt, en de samenwerking tussen de partijen – Arboadvies Onos voor de inhoud en het spelconcept, Living Story voor de gameproductie en het programmeren van de chatbot en 100kilo voor het grafisch ontwerp – steeds hechter wordt. Samen met nieuwe opdrachtgevers bedenken we thema’s en verhalen, zoals die van de brand in Studio 3 van Studio Fortissimo in dit derde spel over BHV-kennis, en met ons dynamische team produceren en testen we het spel.

Heb je zelf een goed idee voor een spelconcept en denk je dat je misschien meerdere delen zou kunnen maken? Denk dan ook na over je samenwerkingspartners. Weloverwogen keuzes kunnen je namelijk meer dan alleen maar tijd opleveren.
Ben je benieuwd naar op hoeveel manieren je je eigen leven kan redden? Kijk dan ook zeker eens op 100 ways to die at work.