LOADING...

AdVenture

Management Games, Serious Games, Training Games

AdVenture is een spannende game die leren over ondernemerschap leuk maakt en die gebruikt kan worden in het onderwijs of in een trainingsetting. In het spel ga je individueel of met een team op avontuur, waarbij datgene wat je in het spel ervaart, vertaald kan worden naar verschillende aspecten van ondernemerschap of intrapreneurship. Bij het spel is een set leerkaarten beschikbaar die op verschillende thema’s als toevoeging bij het spel gebruikt kan worden om de transfer naar het leren over ondernemerschap te versterken.

AdVenture was in 2018 finalist van de International Business Learning Games Competition

Weten hoe dat eruit ziet? Kijk ook even op de site van AdVenture.

Game-based learning: over ondernemerschap
Adventure richt zich op het leren over de eerste fases van ondernemerschap: over de redenen en passie van iemand om ondernemer te worden, over het samenstellen van een goed team, over het tegenkomen van uitdagingen in de ‘echte’ wereld en over het aanpassen van je concept op basis van de uitkomsten van die uitdagingen. Zaken die ook in bestaande organisaties en intrapreneurship-settings van groot belang zijn! We spelen AdVenture daarom voor verschillende soorten klanten: van startende ondernemingen tot bestaande teams die op een nieuwe manier naar hun samenwerking willen kijken.

In het spel zijn theorieën en modellen verwerkt zoals Lean Start-up, Effectuation, Start with the WHY et cetera, die ook gaan over de eerste stappen als start-up of ondernemer. Het spel kan als opstap gebruikt worden om deze theorieën aan de orde te brengen via de ervaring van de spelers. Bij het ontwerp van het spel zijn de principes van en theorieën achter Game-based Learning gebruikt.

Op avontuur!
In AdVenture ga je met een team van mensen op avontuur. Je kiest je eigen missie, die je moet volbrengen om het spel te kunnen winnen. Onderweg kom je uitdagingen tegen die je ofwel verder helpen met je missie ofwel die je tegenwerken. Afhankelijk van je team en van de keuzes die je in het spel maakt, kan je missie volbrengen en het spel winnen!

Wil je AdVenture zelf spelen met je team, of wil je op een leuke manier leren over ondernemerschap?

Vraag nu informatie aan over jouw AdVenture, op maat aangepast voor jouw groep.