LOADING...

De Verbinding

Games for Events, Management Games, Serious Games, Training Games

De Verbinding is een avonturengame en intensieve teamtraining ineen, gericht op teamdynamiek en verbinding in jouw team. Deze training hebben we ontwikkeld in samenwerking met De Droomfabriek. Ga met je team het avontuur aan op de prachtige Kootwijkse hei en maak de verbinding voordat de avond valt! Gedurende de dag dienen zich op verschillende plekken op de hei opdrachten aan die je met jouw team tot een goed einde moet zien te brengen.

Na het volbrengen van elke opdracht wordt je geacht je met je gehele team te melden bij de Technische man én de Verbindingsman. De Technische man beoordeelt het technische resultaat dat je met je team behaald hebt. De Verbindingsman kijkt naar de manier waarop je je als team daarvoor hebt ingezet, hoe het team werkt, waar het goed ging en waar het mis ging, hoe jullie samenwerken en hoe ieder teamlid functioneert.

Met de opdrachten verdien je onderdelen van een radio, die je aan het einde van de dag in elkaar moet zetten met je team om een werkende verbinding tot stand te brengen met de andere teams!

De opdrachten zijn uitdagend, soms ronduit moeilijk en vragen het uiterste van je team. Ze vragen erom de verschillende personen en hun capaciteiten goed te kennen, deze gericht in te kunnen zetten en een efficiënte samenwerking tot stand te brengen.

De geschiedenis van deze plek is ronduit bijzonder te noemen en biedt een historische ondergrond voor het spel. Radio Kootwijk is de plaats van waaruit aan het begin van de 20e eeuw een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en haar koloniën (vooral Nederlands-Indië) tot stand werd gebracht. Voor de radioverbinding werd in eerste instantie een zendergebouw gebouwd voor langegolf-radio. Tegenwoordig staat dit in 1920 gebouwde gebouw ook wel bekend als ‘de Kathedraal’. In één van de later toegevoegde gebouwen voor kortegolfradio is tegenwoordig de Droomfabriek gevestigd, waar de game en training start.

Bij terugkeer werken jullie aan je eigen ‘documentaire’: een presentatie van het eigen proces met behulp van de foto’s en video-opnames die jullie die dag zelf gemaakt hebben. De teams presenteren om de beurt hun documentaire, waarna een gezamenlijke evaluatie volgt onder leiding van de verbindingsman(nen) en bepaald wordt wie er gewonnen heeft.