LOADING...

Culture Shock

Games for Events, Management Games, Serious Games, Training Games

Weet jij je te gedragen in een andere cultuur?

In de Serious Game Culture Shock gaan we in op omgangsvormen en manieren om je te gedragen in verschillende andere culturen. Deze Serious Game is gebaseerd op verzamelde weetfeitjes uit verschillende culturen: Noord-Amerika, Brazilië, India, Zuideuropese landen en de Arabische wereld. Weetfeitjes als wat wel en niet gepast is om mee te nemen als cadeau, waar je wel en niet je schoenen uit moet doen, welke kleuren je beter niet kunt dragen, et cetera vormen een onderhoudend, inhoudelijk en hilarisch uitgangspunt voor het spel.

Er worden teams gemaakt van 4 à 5 personen die samen de training doorlopen. De teams hebben als doel zich zo goed mogelijk in te leven in de verschillende culturen en vervolgens aan elkaar en de `ambassadeurs` te laten zien hoe goed ze zich weten te gedragen in een andere cultuur.

De teams krijgen in het eerste gedeelte van het spel de tijd zich zoveel mogelijk weetfeitjes over de verschillende culturen eigen te maken. Vervolgens krijgen ze een opdracht om in een bepaalde cultuur een situatie uit te spelen. De teams krijgen een korte omschrijving van de situatie en een specifieke opdracht die worden beoordeeld door de `ambassadeur`van dat land en de andere teams.

Door op een speelse manier om te gaan met de informatie over andere culturen en vooral door de deelnemers veel zelf te laten doen en ontdekken – niet alleen door zelf te spelen maar ook door het beoordelen van anderen en het bespreken – wordt spelenderwijs veel informatie overgedragen over gedrag, omgangsvormen en etiquette in andere culturen. Het maakt de deelnemers bewust van het feit dat dingen en situaties die voor ons de normaalste zaak van de wereld zijn op een andere plek op de wereld heel anders werken of zelfs aanstootgevend of beledigend kunnen zijn. Ze leren niet alleen concrete weetfeitjes over een aantal specifieke culturen, maar begrijpen zodoende ook in een breder verband dat het verstandig is je in een cultuur te verdiepen voordat je erheen gaat.

Bovendien is door het uitspelen van de verschillende situaties niet alleen een leerzame maar ook heel leuke training gegarandeerd!

Culture Shock ontving in 2018 de
Gamification Europe Outstanding Gamification Award for Diversity and Inclusion.