LOADING...

De Buit

Escape Rooms, Games for Events, Games for Heritage & Tourism

Welkom in De LiK! Een bijzondere evenementenlocatie in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht, dé oudste nog bestaande cellulaire gevangenis van Nederland. In 2014 is deze gevangenis gesloten, tot die tijd woonden er talloze gedetineerden die gebruik maakten van de cellen, eetzalen, werkplaats, luchtplaatsen en de gevangeniskapel.

Eén van de laatste gedetineerden die De Lik in 2014 verliet, was Louie S., een beruchte dief uit het Gooi. Hij was bekend om zijn spectaculaire kraken, die hij zette bij de rijkste bewoners van het Gooi en omstreken. ‘Haal het bij de mensen die het toch wel kunnen missen’, was zijn motto, en hij beroofde zodoende heel wat rijke huizen in de omgeving. Tot hij in 2013 gepakt werd met een aantal maten, en in de gevangenis aan het Wolvenplein wachtte op de berechting.

Ondertussen is Louie S. berecht en overgeplaatst naar een ander gevang, maar… dé Buit, het resultaat van een aantal van zijn laatste en meeste gewaagde kraken, is nooit gevonden…! Louie S. laat vanzelfsprekend over de vindplaats van dé Buit al jaren niks los, maar het verhaal doet de ronde dat er in De Lik aanwijzingen gevonden kunnen worden die wijzen naar de verstopplek van dé Buit, één van de meest spectaculaire schatten van onze huidige tijd.

Ontrafel jij de aanwijzingen in De Lik op tijd? Ontdek als eerste in welke cellen Louie S. zijn clues heeft achtergelaten en kom steeds dichter bij de oplossing! Ben jij met je team slim genoeg om de buit van Louie S. te vinden? Speel nu De Buit in de oudste gevangenis van Nederland en strijk met jouw team de winst op!