LOADING...

Dig Around

Games for Heritage & Tourism

Dig Around is een mobiele beleving, een spel waarbij met behulp van een iPhone meer leert over het verleden van een bepaald gebied. Dig Around is vooral geschikt voor het buitengebied.

Met Dig Around kun je op verschillende locaties in Nederland op zoek naar schatten uit het verleden. Met behulp van je iPhone ‘graaf’ je in de grond en dus in de geschiedenis. Binnen de app kan je zien op welke plekken je allemaal kan graven.

Eenmaal op de ‘dig’ locatie zie je het betreffende gebied (of eventueel enkele kleine gebieden vlak bij elkaar), bedekt met zand (of als dat beter bij de locatie past: klei, slib, aarde of een bladerendek).Door   rond te lopen in het gebied word de onderliggende kaart zichtbaar. Wat deze kaart toont is afhankelijk van die locatie (bv. een oude kaart van het gebied of een afbeelding van de plek in een andere tijd).

Daarnaast kun je tussen al het zand items ontdekken die een relatie hebben met de locatie, zoals een urn, een grafheuvel, of een vondst.

Als een speler het item eenmaal heeft ontdekt komt er extra informatie over het item beschikbaar. Waarom vind je het item juist hier? Welke rol heeft het gespeeld in de lokale geschiedenis?

Dig Around is een concept van Tempeest (de coöperatie waarvan Living Story lange tijd één van de leden was, en waarmee we Lost in Time maakten).