LOADING...

Hôtel Central

Escape Rooms

Living Story maakte in 2017 Pop-up Escape Room Hôtel Central waarmee bijna €9000 werd opgehaald voor het goede doel.
Het was de eerste escape room in Baarn en was gevestigd op de bovenverdieping van Eemnesserweg 8, in het voormalige Koetshuis van Hôtel Central.

Het prachtige hotel aan de Brink in Baarn brandde begin jaren ’20 af. De brand, die ontstond in de schouwburgzaal van het hotel ,werd vermoedelijk veroorzaakt door bliksempoeder voor de flits van de fotograaf die foto’s nam tijdens een gemaskerd bal.

Escaperoom Hôtel Central is gebaseerd op deze geschiedenis. Ze kamer speelde zich af in de jaren ’20

Groepen werden ingecheckt in de lobby van het hotel, waarna ze gesplitst werden. Er konden immers maar 2 personen tegelijkertijd in de tralielift die exclusieve toegang gaf tot de kamer van Madame Risquée (die die avond zou optreden op het bal masqué). De tweede lichting spelers kreeg een sleutel mee, en werd vervolgens ook afgezet voor kamer 13.

De kamer herbergde geheime codes en instructies die specifiek waren aangebracht door de hoteleigenaar om Madame Risquée de gelegenheid te geven om te kunnen ontsnappen. Die codes moeten nu snel gezocht en gekraakt worden, want zodra de spelers binnen zijn gaat de zwarte bakelieten telefoon. (Hotel Central had als één van de weinigen een telefoonaansluiting).  Het is de receptionist, die waarschuwt dat de theaterzaal in brand staat en de kamer direct moet worden verlaten…