LOADING...

Kroontjespad

Games for Heritage & Tourism, Games for Kids

 

Het Kroontjespad is een leuke wandeling voor kinderen (4-10) door het Baarnse Bos. Zoek de paaltjes met de kroontjes, scan de QR-code, luister mee naar de prins en prinses en doe leuke opdrachten en spelletjes met ze.

Het Kroontjespad duurt ongeveer een uur (3km). Je begint bij

De prins en prinses van Soestdijk  zijn stiekem weggeslopen van hun Koninklijke lessen om te gaan spelen in het Baarnse Bos. Daar kennen ze alle mooie plekjes. En ze doen allemaal leuke spelletjes. Doe je met ze mee?

 

Begin 2022 lanceerden we al de Baarnse Oranje Route in het Baarnse Bos. Hiervoor werden door StaatsBosBeheer nieuwe bordjes met genummerde Kroontjes in het bos geplaatst. De Baarse Oranje Route is vooral gericht op volwassenen, die op een leuke manier meer willen weten over de geschiedenis van het bos.

De afgelopen jaren was er voor kinderen ‘Het Kabouterpad’ door het Baarnse Bos. Daarvoor is het Kroontjespad de vervanger. Deze volgt dezelfde route als de Baarnse Oranje Route. Kinderen kunnen Het Kroontjespad doen, en ouders (opa en oma’s of wie ze maar meenemen) kunnen tegelijkertijd de Baarnse Oranje Route doen.

 

Bij Het Kroontjespad krijg je een kaart met daarop de route en QR-codes. Als je bij het juiste punt bent, scan je de QR-code met je eigen smartphone, en hoor de prins en prinses, die met je meelopen door het bos.