LOADING...

Lost in Time

Games for Heritage & Tourism, Games for Kids

Lost in Time is een interactieve stadstour op de iPad. Je speelt het door met je iPad door de stad te lopen, te puzzelen, te speuren en opdrachten uit te voeren. Je maakt daarbij op alle mogelijke manieren gebruik van je iPad (door die te kantelen, of juist recht te houden, een spoor te volgen, een aanwijzing te ontcijferen) én van de omgeving: de stad waarin je rondloopt. Je iPad werkt als je tomtom: op het scherm zie je steeds waar je bent en naar welke tijdspoort of historische plek je toe kunt lopen.

Lost in Time is een spannend avontuur. Je ontdekt dat Thijmen, een jonge hacker, een tijdmachine heeft gestolen van de professor. Hij reist door de tijd en probeert de geschiedenis te veranderen. Jij reist hem achterna met je eigen iPad als tijdmachine. Zo kun je terecht komen in de Middeleeuwen, waarbij je moet helpen om iemand uit een brandend huis te redden, of in het jaar 1500 waar je een zieke jongen helpt die bijna wordt vergiftigd door een dronken kwalzalver. Lukt het je om Thijmen te vinden? Of blijft hij voor altijd… Lost in Time.

In Lost in Time beleef je op een bijzondere manier de geschiedenis van een stad. Als je in het spel naar de 18e eeuw reist, blijk je bijvoorbeeld opeens naast een Waag te staan. (Met een Waagmeester die er nogal vreemde weegmethodes op na houdt). Als je (in het hier en nu) om je heen kijkt, zie je misschien wel dat het gebouw waar je naast staat vroeger écht de Waag was (of misschien nog is). Door het spel leer je waarom de Waag zo belangrijk was (en hoeveel macht de Waagmeesters hadden), en waarom het nog steeds een belangrijk punt in de stad is. Geschiedenis wordt door Lost in Time voelbaar & beleefbaar en krijgt voor spelers waardevolle betekenis.