LOADING...

Moordweekend

Games for Events, Games for Heritage & Tourism

Sinds Baron Henri de la Roche enkele weken geleden vermoord is aangetroffen in de werkkamer van zijn landhuis, vertrouwt niemand elkaar meer. Ariane, de knappe dochter van de baron, schakelt de hulp in van onafhankelijke experts: U mag een weekend lang verblijven in het kasteel van de familie de la Roche en daar genieten van alle luxe en comfort. In ruil daarvoor moet u uitzoeken wie de baron heeft vermoord en waarom.

U vertrekt op vrijdagmorgen per bus naar een onbekende bestemming. In de loop van de reis zal de correct geklede vreemdeling voorin de bus zich voorstellen als Kevin, de personal assistent van Ariane de la Roche. U krijgt het videotestament van de baron te zien, en wordt ingewijd in de geheimzinnige verwikkelingen rondom de erfenis van de baron, de zoektocht naar verborgen kunstschatten en raadselachtige aantekeningen.

U blijkt op weg te zijn naar het kasteel van de familie de la Roche, om daar komend weekend een moord te ontrafelen, maar ondertussen ook te genieten van de de luxe en comfort van het landleven. Ter plekke neemt u uw intrek in één van de gastenverblijven, en krijgt u direct te maken met de andere bewoners van het kasteel; Ariane, Giselle, Rosa, Marc, Dennis, mevrouw Bannink…. Al gauw raakt u verstrikt in een web van wederzijdse beschuldigingen, roddel en intrige, en weet u niet meer wie u wel en niet kunt vertrouwen.

Pas op zondagmorgen, nadat u een weekend lang tijdens diners, nachtelijke omzwervingen, crimescene onderzoeken en vele (soms geheime) gesprekken met de kasteelbewoners zoveel mogelijk informatie hebt ingewonnen, moet u acte de presance geven; Een spectaculaire doch waarheidsgetrouwe reconstructie van de moord én de motieven. Het team dat de moord tot in de finesses weet te verklaren kan rekenen op eeuwige roem en eer en zal passend worden beloond door de familie de la Roche. Er zal in de bus terug naar huis, en de weken die volgen, nog lang en veel worden nagepraat over dit enerverende moordweekend.

In een woord: ge-wel-dig! Het moordspel zat perfect in elkaar, de acteurs vielen geen moment uit hun rol en er was genoeg vrije tijd om te genieten van het kasteel en al zijn luxe faciliteiten en de prachtige omgeving. Een erg leuke manier van teambuilding. Ik kan dit weekend aan iedereen aanbevelen. – Marijn de Jong, Ambo | Anthos

Living Story`s Moordweekend is een unieke ervaring waarin u een weekend lang deel uitmaakt van een geraffineerde moordintrige. Speciaal getrainde top acteurs zorgen er voor dat u steeds verder in het verhaal wordt getrokken; soms door een gesprek met u aan te gaan, soms door hun opmerkelijke gedrag, of soms omdat u `toevallig` een gesprek achter gesloten deuren opvangt… Ook ú raakt gedurende het weekend steeds verder verstrikt in het web van roddel, intriges. Wie kunt u nog vertrouwen?

U verblijft tijdens uw moordweekend op een luxueus landhuis of een authentiek kasteel. We hebben in België 4 prachtige locaties waar het u een weekend lang aan niets zal ontbreken. Elk kasteel heeft u een weekend lang exclusief tot uw beschikking: u bent er alleen met úw groep. Van intieme landhuizen met fantastische wellness faciliteiten (ingegrepen), tot eeuwenoude overdonderende chateau`s met duistere kelders en gangen om in te verdwalen.

Uw moordweekend wordt tot met de grootste zorg voorbereid en uitgevoerd: van het vervoer tot de diners, van de faciliteiten tot de kamerindeling, van de champagne bij ontvangst tot de prijsuitreiking bij de ontknoping.

Ook onze complimenten voor de catering; alles was tot in de puntjes verzorgd! Al met al was het een moords weekend om nooit te vergeten. We hebben zo enorm genoten en er wordt nog volop over nagepraat!  – Nikki Visser | Hiltex

“Een moordweekend is bijzonder, omdat je een hele andere kant van jouw collega’s leert kennen. De één is bloedfanatiek personages aan het uithoren, de ander concentreert zich op de puzzels en de laatste observeert en analyseert. Het kan onwennig zijn in het begin maar uiteindelijk (reken daar maar op!) wordt iedereen het spel ingezogen. Living Story verzorgde bij ons ook de locatie en catering, met zeer goede kwaliteit en service. Een fantastische ervaring, waar we nog veel over na zullen praten. Bedankt!” – Jantien Dekkes | De Roos & Pen advocaten, september 2019

De prijs voor Living Story Moordweekend is afhankelijk van het aantal deelnemers, de locatie, catering en vervoerskosten.

Moordweekend maart 2024,Chateau Thermes de Cugnon