LOADING...

Take CTRL

Games for Events, Games for Kids, Serious Games

Welke rechten heb je als kind eigenlijk in de digitale wereld?

De game Take CTRL. (Take control) is gemaakt in opdracht van de Stichting Digital Child Rights als onderdeel van de Child Rights Play Toolkit.  Alle tools zijn er op gericht om kinderen bewust te maken van kun digitale kinderrechten, om er meer over te leren én om ze er actief bij te betrekken.

Take CTRL is een game in de vorm van een App op je telefoon, die je buiten speelt. Met een groepje van 2 of 3 kinderen kom je in een rondwandeling van een uur langs een aantal plekken in de buurt, waar je iets leert over kinderrechten – in zowel de digitale als de ‘echte’ wereld, én direct je eigen mening kunt geven. De eerste versie van Take CTRL is gemaakt in Scheveningen. Je kunt een versie van Take CTRL laten maken voor jouw stad via digitalekinderrechten.nl

Take CTRL is ontwikkeld op het platform van onze Location Based Partner 2Discover

Introductietrailer Take CTRL

 

          

 

Een groep Digikids hebben 8 ‘Red Zones’ ontdekt in de omgeving; Plekken die niet in orde zijn als het gaat om jongerenrechten. Ze roepen jou op om op onderzoek uit te gaan, codes te vinden om de red zones te openen, en om je mening te geven om de situatie beter / leuker / veiliger / gezonder te maken voor kinderen.