LOADING...

The Coffee Chain Game

Games for Events, Management Games, Serious Games, Training Games

Game: The Coffee Chain Game

The Coffee Chain is een game die gebaseerd is op het principe van de bekende Beer Game. Teams werken in een supply chain van vier stappen aan hun resultaat:

Factory – Distributor – Wholesaler – Retailer

Aan de voor- en achterkant wordt de Customer demand en de aanvoer van grondstoffen gesimuleerd door de spelleiding; de teams zijn binnen hun schakel van de supply chain zowel verantwoordelijk voor het resultaat van hun eigen stap in het proces als voor de uiteindelijke levering aan de klant.

Supply chains, teams en tweeledig doel

De Coffee Chain bestaat zoals gezegd uit vier schakels: factory, distributor, wholesaler en retailer. Elke schakel wordt in het spel vertegenwoordigd door een team van 5 à 6 personen die het binnen hun supply chain opnemen tegen de andere schakels. Er zullen in totaal 6 supply chains als concurrenten tegen elkaar strijden. Er zijn zodoende 24 teams die een tweeledig doel hebben in het spel:

  1. Houd de kosten in jouw schakel zo laag mogelijk en win daarmee van de andere schakels in jouw supply chain
    Hoe? Maak in jouw schakel (factory, distributor, wholesaler of retailer) zoveel mogelijk winst door zo slim en strategisch mogelijk te spelen en de kosten zo laag mogelijk te houden
  2. Zorg voor een optimale bestelling en levering binnen jouw supply chain en win daarmee als gehele supply chain tegen de concurrenten

Hoe? Zorg voor de meest productieve levering aan de klant door in de gehele chain de kosten zo laag mogelijk te houden en tegelijkertijd zo goed mogelijk te voldoen aan de vraag van de consument.

De Coffee Chain Game werd ontwikkeld voor Unilever als onderdeel van een trainingsprogramma over de logistieke keten en ketensamenwerking.