LOADING...

Zuidpool Survival

Management Games, Training Games

Door mankementen aan jullie duikboot belandt met je team van 8 personen in een vallei op de Zuidpool. Er is geen GPS- of telefoonsignaal. Er zit maar één ding op: overleven en proberen om en signaal naar de buitenwereld te krijgen. Jullie mondvoorraad is beperkt, je hebt maar een paar hulpmiddelen, het klimaat is niet optimaal, en… het water in de baai stijgt met ongeveer een meter per dag.

Je staat elke dag weer voor moeilijke keuzes.  En dan heb je ook nog te maken met al die verschillende mensen in je team, die niet altijd allemaal hetzelfde willen. Werken we vandaag aan onze moreel, gaan we op expeditie, of proberen we een signaal naar buiten te krijgen? Alle acties kosten tijd, en daar heb je niet zo veel van.  En dan kunnen er ook nog onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden die de zaken extra op scherp zetten. Kortom: genoeg ingrediënten voor een zinderende ‘Zuidpool Survival’

Karakters Zuidpool Expeditie

Zuidpool Survival is een bordspel dat je kunt spelen met teams van 4 tot 8 personen. Aan het begin van het spel kies je een karakterkaart waar jij jezelf het meeste in herkent: de kwartiermeester, de revolutionair, de avonturier, de stuurman, de kapitein, de scheepsarts, de professor en de bioloog. (Elk karakter heeft een omschrijving en enkele steekwoorden).

Tijdens het spel kan het handig zijn om bepaalde karakters wél en andere juist níet in te zetten op bepaalde missies. Karakters kunnen zelfs verdwijnen als er teveel risico wordt genomen, of als je niet de juiste hulpmiddelen bij je hebt.

Zuidpool Expeditie hebben we ontwikkeld voor Strategiesmid, in aanvulling op hun boek ‘De Motivatieparadox’. Zuidpool Survival is een spel voor teams die spelenderwijs punten van kracht en aandacht willen ontdekken. Zodat ze met (nog) meer plezier en effectiviteit kunnen werken.