LOADING...

Spelen Werkt

Spelen werkt Managementboek van het jaar 2023

Op donderdag 20 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed ‘Spelen werkt’ van Karen Sikkema en Michiel van Eunen uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2023

Uit het juryrapport:

Kinderen leren door te spelen. En managers stiekem ook. Bij veel organisaties staat innovatie hoog op de verlanglijst. Serieuze besprekingen en eindeloze vergaderingen zullen daar nauwelijks aan bijdragen. Wat wel werkt? Leren met elkaar, open staan voor experimenten en creativiteit. Kortom: spelen. In het boek Spelen werkt nemen de auteurs je aan de hand om zelf stap voor stap spellen te ontwikkelen en zo spelen op de werkvloer een plek te geven. De plek die het verdient. Dit doen zij met verfrissende voorbeelden en zonder het nodeloos ingewikkeld te maken. Wat maakt een spel een goede leerervaring? In negen stappen ontdek je alle elementen die een spel tot een succesvolle (en leuke!) leerervaring maken. Ga mee op reis en ontdek alles tussen het formuleren van de leerdoelen en de laatste stap, de o zo belangrijke transfer van spel naar praktijk. Tussendoor word je getrakteerd op spelvoorbeelden met epische verhalen en word je aangemoedigd zelf aan de slag te gaan. Dit alles is didactisch onderbouwd en nooit saai. Als je denkt dat je zelf een game designer moet worden om succesvol te zijn met spelen op de werkvloer, dan heb je het mis. Ook met kleine werkvormen kun je al veel in gang zetten. Spelen werkt. En is erg leuk bovendien.

Met de keuze voor de winnaar dit jaar, hoopt de jury alle Nederlandse en Vlaamse managers te inspireren om mórgen al te gaan spelen. Spelen op de werkvloer, samen leren en samen ontwikkelen.

Marc Buelensprof emeritus at Vlerick Business School
Bestaat het perfect boek? Natuurlijk niet. Je kan er wel dicht bij raken. Het is onwaarschijnlijk hoe sterk de auteurs hun vak beheersen, zowel inhoudelijk als qua het schrijven van slimme non-fictie. Dit boek begeleidt de overambitieuze spelontwerper met een stap na stap aanpak, elke stap grondig onderbouwd met relevante literatuur. Glashelder. Het is zoals bij het schrijven van een roman: denk niet dat je de klus op één, twee, drie rond krijgt. Proficiat aan de (voor mij onbekende) auteurs.
Tom JansFreelance Agile Coach & Trainer
Amai, goed boek gelezen, in het Nederlands dan nog wel: hashtag#spelenwerkt. Een echte game-changer! Spel-elementen verwerken in mijn opleidingen om deelnemers te engageren deed ik al, maar vanaf nu met nog meer doeltreffendheid en aandacht voor motivatie. Zodat de kans groter is dat er op het terrein ook effectief iets mee gebeurt. De meeste van mijn professionele lectuur is in het Engels omdat ik denk: hoe groter het taalgebied, hoe groter de kwaliteit. Maar ik ben zwaar onder de indruk van hoe goed dit boek is: mooie vormgeving, heldere structuur, een veelheid aan relevante concepten die beknopt worden aangebracht, en mijn favoriet: een verdiepend bonus-level bij elk hoofdstuk. Zeer waardevol voor iedereen die wel eens een opleiding, workshop of vergadering organiseert.
Spelen Werkt. Mamagementboek van het jaar 2023

Op 1 juli 2022 lanceerden Karen Sikkema en Michiel van Eunen hun nieuwe boek: Spelen Werkt, Maak leren op de werkplek leuker met Game-based Learning.

In dit boek vind je alles wat je nodig hebt over game-based learning: een concreet stappenplan, inspirerende voorbeelden en de theorieën en modellen om je ontwerp te onderbouwen.

Het boek laat je zien hoe je game-based learning gemakkelijk kunt toepassen. In een complete training, een opleidingsprogramma of in één enkele werkvorm. Voor meer fun, meer interactie en meer motivatie.

Living Story ontvangt Managementboek van het jaar-bokaal

Karen Sikkema en Michiel van Eunen zijn pioniers van het eerste uur in game-based learning en gamification. Ze helpen organisaties om leren avontuurlijk en interactief te maken. Met hun Game-based Learning Design Wheel kun je gemakkelijk spelelementen meenemen in het ontwerp van elke training.

Wil je ‘Spelen Werkt’ bestellen in België, dan kan dat bij Standaard Boekhandel.

We horen graag hoe je ’t boek vind. Reviews zijn altijd fijn!