LOADING...

Spelen Werkt

Spelen werkt genomineerd voor Managementboek van het jaar 2023.

Uit het juryrapport:

Kinderen leren door te spelen. En managers stiekem ook. Bij veel organisaties staat innovatie hoog op de verlanglijst. Serieuze besprekingen en eindeloze vergaderingen zullen daar nauwelijks aan bijdragen. Wat wel werkt? Leren met elkaar, open staan voor experimenten en creativiteit. Kortom: spelen. In het boek Spelen werkt nemen de auteurs je aan de hand om zelf stap voor stap spellen te ontwikkelen en zo spelen op de werkvloer een plek te geven. De plek die het verdient. Dit doen zij met verfrissende voorbeelden en zonder het nodeloos ingewikkeld te maken. Wat maakt een spel een goede leerervaring? In negen stappen ontdek je alle elementen die een spel tot een succesvolle (en leuke!) leerervaring maken. Ga mee op reis en ontdek alles tussen het formuleren van de leerdoelen en de laatste stap, de o zo belangrijke transfer van spel naar praktijk. Tussendoor word je getrakteerd op spelvoorbeelden met epische verhalen en word je aangemoedigd zelf aan de slag te gaan. Dit alles is didactisch onderbouwd en nooit saai. Als je denkt dat je zelf een game designer moet worden om succesvol te zijn met spelen op de werkvloer, dan heb je het mis. Ook met kleine werkvormen kun je al veel in gang zetten. Spelen werkt. En is erg leuk bovendien.

De shortlist is te vinden op managementboek.nl/shortlist. Op 20 april wordt het Managementboek van het jaar bekend gemaakt op het Managementboekengala.

Op 1 juli 2022 lanceerden Karen Sikkema en Michiel van Eunen hun nieuwe boek: Spelen Werkt, Maak leren op de werkplek leuker met Game-based Learning.

In dit boek vind je alles wat je nodig hebt over game-based learning: een concreet stappenplan, inspirerende voorbeelden en de theorieën en modellen om je ontwerp te onderbouwen.

Het boek laat je zien hoe je game-based learning gemakkelijk kunt toepassen. In een complete training, een opleidingsprogramma of in één enkele werkvorm. Voor meer fun, meer interactie en meer motivatie.

In 2023 is Spelen Werkt geselecteerd voor de longlist Managementboek van het jaar.

Uit het juryrapport:

Een prachtig werk voor HR professionals, over ontwikkeling, didactiek en spelend leren. Fijn geschreven met praktische handvatten en oefeningen. De energie straalt van de pagina’s.

Wij zijn er blij mee!

Karen Sikkema en Michiel van Eunen zijn pioniers van het eerste uur in game-based learning en gamification. Ze helpen organisaties om leren avontuurlijk en interactief te maken. Met hun Game-based Learning Design Wheel kun je gemakkelijk spelelementen meenemen in het ontwerp van elke training.

Wil je ‘Spelen Werkt’ bestellen in België, dan kan dat bij Standaard Boekhandel.

We horen graag hoe je ’t boek vind. Reviews zijn altijd fijn!