LOADING...

Aantrekkelijke werkgevers binden en behouden talent

Aantrekkelijke werkgevers binden en behouden talent

Hoezo krappe arbeidsmarkt? Er zijn nog steeds bedrijven die ruim voldoende sollicitanten aantrekken, omdat ze bekend staan als geweldige werkgevers. Waarom is dat? Waarom trekken sommige bedrijven talent aan, worden beoordeeld als ‘Beste Werkgever’ en ontvangen stapels sollicitatiebrieven, en andere bedrijven niet?

Een van de belangrijkste redenen is dat deze populaire werkgevers investeren in hun medewerkers. Er zijn bijvoorbeeld vernieuwende programma’s voor leren en ontwikkelen. En de managers kijken niet alleen naar resultaten, maar naar de mensen die het moeten doen. Medewerkers voelen zich gezien, kunnen zich ontplooien, mogen nieuwe dingen uitproberen en voelen zich onderdeel van de lerende organisatie.

Managers, HR-adviseurs en directeuren in deze bedrijven zijn zich bewust van het feit dat medewerkers die in hun kracht staan, hun talent kennen en zich gemotiveerd voelen samen zorgen voor meer omzet, voor meer ROI, voor grotere prestaties. En dat nog leuk vinden ook.

Hoe doen ze dat? Door sterk leiderschap, programma’s voor talentmanagement en innovatieve leertrajecten. Door de medewerkers centraal te stellen, hun behoeften en motivaties te kennen, vertrouwen te hebben en ruimte te geven. Dat vraagt soms een flinke cultuuromslag, maar levert uiteindelijk een veel sterkere organisatie op. Een organisatie waar je de sollicitanten van je af moet slaan, in plaats van ze met een zaklamp te moeten zoeken.

Wil jij dat ook? Leer dan hoe je talent bewust kan binden en behouden voor jouw organisatie.

Je kan altijd met ons sparren over talent in jouw team of organisatie.

Of lees ons boek ‘Spelen Werkt’,waarin nieuwe manieren van leren wetenschappelijk worden onderbouwd én je praktische handreikingen krijgt om dat in jouw bedrijf in te zetten.

Meer weten over het binden en behouden van talent?

    Spellen over talent en ontwikkeling:

    ‘Een dikke vette aanrader.’ ‘Een superleuke manier o
    The Breakout The Breakout is een eventspel dat we in 2023 ontwikkelden
    Verbinding verbroken Een groot bouwbedrijf vroeg ons om een eventspel