LOADING...

Behoud talent door in te zetten op motivatie en werkplezier

Behoud talent door in te zetten op motivatie en werkplezier

Talent, motivatie en werkplezier zijn sterk aan elkaar verbonden. Want als je doet waar je goed in bent, haal je sneller resultaat, voel je je gemotiveerder en heb je meer werkplezier. Je voelt je betrokken bij wat je doet en uitgedaagd om er steeds iets meer uit te halen. Daarvoor heb je een omgeving nodig waar je voelt dat je talent van belang is, je talent gestimuleerd wordt, je de ruimte voelt om je te ontwikkelen.

Talent bloeit op in een omgeving met ruimte voor autonomie, persoonlijke ontwikkeling en verbinding. En laten dat nu precies de elementen zijn die motivatie versterken. Het model van onderzoekers Deci & Ryan laten zien dat ‘Autonomy’, ‘Mastery’ en ‘Purpose’ de belangrijkste kenmerken van intrinsieke motivatie zijn. Andere onderzoekers voegen hier sociale verbondenheid aan toe. Je leest hier meer over deze modellen en hier over hoe je motivatie kan verbeteren in jouw organisatie.

Wil je meer weten over talent, motivatie en werkplezier?

Je kan altijd met ons sparren over talent in jouw team of organisatie.

Of lees ons boek ‘Spelen Werkt’,waarin nieuwe manieren van leren wetenschappelijk worden onderbouwd én je praktische handreikingen krijgt om dat in jouw bedrijf in te zetten.

Meer weten over het binden en behouden van talent?

    Spellen over talent en ontwikkeling:

    ‘Een dikke vette aanrader.’ ‘Een superleuke manier o
    The Breakout The Breakout is een eventspel dat we in 2023 ontwikkelden
    Verbinding verbroken Een groot bouwbedrijf vroeg ons om een eventspel