LOADING...

Waarom lopen medewerkers weg?

Waarom lopen medewerkers weg?

Herkenbaar?

Je investeert in onboarding, trainingsprogramma’s, kennisoverdracht en inwerktrajecten, maar voor je het weet is het nieuwe talent dat je met zoveel moeite hebt opgeleid alweer vertrokken naar een volgende baan.

Je besteedt een vermogen aan werving & selectie en recruitment bureaus, maar het lijkt wel of je ze steeds vaker nodig hebt in plaats van minder vaak. Ze brengen toch het talent aan dat je nodig hebt? Waarom moet je ze dan steeds weer bellen?

Je medewerkers lijken wel ondankbaar: je geeft een vermogen uit aan hogere salarissen, laptops, bonussen en kerstcadeaus, maar ze lopen toch weg zodra iemand anders ze maar een beetje meer biedt. Waarom zijn ze niet geïnteresseerd om te blijven?

Als HR-manager, directeur of leidinggevende weet je dat het aantrekken en behouden van toptalent niet alleen draait om het aanbieden van een baan, maar om goede randvoorwaarden, een fijne werkplek en om het bieden van een stimulerende werkomgeving.

Hoe doe je dat?

 • Stel motivatie en werkplezier centraal in je organisatie,

 • Werk aan gepassioneerde teams waar mensen bij willen horen,

 • Bied positieve uitdaging en innovatieve manieren van leren en ontwikkelen,

Creëer kortom een positieve leercultuur in jouw bedrijf waarin mensen worden uitgedaagd zich te ontwikkelen, de uitdaging op te zoeken, hun talent echt in te zetten en met plezier naar hun werk te gaan.

Want een werkomgeving die gedijt op motivatie en werkplezier is niet alleen aantrekkelijk voor bestaande medewerkers, maar fungeert ook als een magneet voor nieuw talent dat zich aangetrokken voelt tot een bedrijf met een positieve bedrijfscultuur.

Ook talent behouden voor jouw bedrijf?

Je kan altijd met ons sparren over talent in jouw team of organisatie.

Of lees ons boek ‘Spelen Werkt’,waarin nieuwe manieren van leren wetenschappelijk worden onderbouwd én je praktische handreikingen krijgt om dat in jouw bedrijf in te zetten.

Meer weten over het binden en behouden van talent?

  Spellen over talent en ontwikkeling:

  ‘Een dikke vette aanrader.’ ‘Een superleuke manier o
  The Breakout The Breakout is een eventspel dat we in 2023 ontwikkelden
  Verbinding verbroken Een groot bouwbedrijf vroeg ons om een eventspel