LOADING...

Training Game-Based Learning in de Praktijk

Ontwerp je eigen game in 3 dagen

Leer in drie intensieve, interessante én leuke dagen meer over Game-Based learning en hoe je spel, gamification, beleven en zelf ontdekken kan toepassen in jouw onderwijs, trainingen, leertrajecten of HR-praktijk.

Deze driedaagse training is gebaseerd op het Game-Based Learning Design Wheel  voor het ontwerpen van serious games voor leren. Het model neemt je in 9 heldere stappen mee door het proces van het zelf maken van serious game of gamification voor jouw leertraject, onderwijs of training.

3 daagse Training Game Based Learning in de praktijk

125000

THEORIE ÉN PRAKTIJK

In de training behandelen we de stappen in het model en de theorieën erachter, maak je kennis met veel praktijkvoorbeelden én ga je zelf aan de slag met jouw eigen ontwerp. Na deze training heb je veel kennis over game-based learning en gamification, én kan je die kennis ook hands-on gebruiken in jouw eigen werkpraktijk.

VOOR WIE?

De training Game-Based Learning in de Praktijk is bedoeld voor voor iedereen die professionele interesse heeft in game-based-learning, zoals trainers, HR-professionals, teammanagers en ontwerpers van leertrajecten.

WAAR?

De Training Game Based Learning wordt gehouden op onze werklocatie: de Living Story studio in Wintertuin Experience in Baarn. Het is de plek waar vrijwel al onze games worden bedacht, getest en gemaakt. Je krijgt er letterlijk en figuurlijk een kijkje achter de schermen.

DE EXPERT

De training wordt gegeven door Karen Sikkema, trainer, docent en ontwikkelaar van het Game-Based Learning Design Wheel. Karen heeft met haar serious game bureau Living Story ruim 18 jaar ervaring in het ontwerpen van spellen, belevingen en serious games voor verschillende toepassingen, en is gespecialiseerd in het ontwerpen en toepassen daarvan voor leren in diverse contexten. Ze neemt je met behulp van veel eigen voorbeelden en een paar gastdocenten mee door de wereld van game-based learning en zet haar ervaring met ontwerp in om jouw eigen ontwerpproces verder te helpen..

Schrijf je in voor één van deze trainingen dit jaar:

SERIE 8: MEI / JUNI 2023

dag 1 : Woensdag 31 mei
dag 2 : Woensdag 7 juni
dag 3 : Woensdag 21 juni

SERIE 9 SEPTEMBER / OKTOBER 2023

dag 1 : Woensdag 20 september
dag 2 : Woensdag 27 september
dag 3 : Woensdag 11 oktober

Kosten en aanmelden

De training kost  €1250 (excl. btw) inclusief locatie, koffie en thee en lunch gedurende de drie trainingsdagen.

Schrijf je in

  .

  Don’t take it from us

  Tamara OnosArbeidshygiënist, Hoger Veiligheidskundige en auteur. Maker van '100 ways to die at work''
  De training is gebaseerd op het game design wheel. Een theoretisch doortimmerd model dat zich in de praktijk bewezen heeft. De expertise van Karen, de interactie met de andere deelnemers en vooral de directe vertaling van het model in game elementen zorgden ervoor dat we aan het eind van drie dagen training de basis van een eigen game in handen hadden. Heel leerzaam, erg effectief, maar vooral ontzettend leuk.
  Gertjan KredietOntwikkelaar Atlas Life Events at Stichting Welzijn Lochem
  Supergoede training. Karen heeft het game design wheel ontwikkeld dat mij triggerde om aan de cursus deel te nemen. Goed uitgedacht en onderbouwd en een prima basis voor de cursus. Tijdens de drie dagen voldoende en niet te veel theorie en verder lekker concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitspelen van voorbeelden. En een fijne, smaakvolle en relaxte entourage. Bedankt.
  Kirsten ReunekerOrganization and Coordination at Teamwork Curacao
  De training was erg interactief en leerzaam. Van tevoren wist ik niet wat ik precies moest verwachten maar ik denk dat ik een goed beeld heb gekregen van de mogelijkheden om Game Based Learning toe te passen in onze lesprogramma's. Zeker iets om in de toekomst te gaan gebruiken!
  Eva VenemaAcademie Creatieve Technologie
  Deze training had de perfecte balans tussen theorie en praktijk. De verkregen informatie was erg interessant, en we hebben hiermee goed mee geleerd hoe we Game Based Learning in de praktijk kunnen toepassen. De mogelijkheid om samen te werken met andere deelnemers zorgde voor meer inspiratie, die ingezet kon worden tijdens de training. Uiteindelijk had iedereen die met de training had meegedaan een ontzettend goede basis van een spel neergezet, waarvan het testen ook erg leuk en leerzaam was. Zeker een aanrader!
  Roy van OverbeekHogeschool Utrecht
  Bij deze 3 daagse training kom je van alles te weten over Game-Based learning. Living story heeft 18 jaar ervaring aan Game-Based learning design en dat merk je tijdens deze training. Je krijgt uitleg over de theorie, maar er is vooral veel tijd voor het toepassen in de praktijk. Dit alles is gebaseerd op het Game-Based Learning design wheel. In de training krijg je de mogelijkheid om een eerste prototype van een eigen spel te maken en die te testen. Dus heb jij interesse in wat er allemaal mogelijk is met Game-Based Learning? Of heb jij een probleem of situatie die je wil op lossen op een leuke en speelse manier? Dan kan ik deze training zeker aanraden. Het was erg leerzaam en ik heb veel ervaring opgedaan door middel van deze training.

  Schrijf je in

   .

   Gerben MullerHBO Docent ICT aan de opleiding Technische Bedrijfskunde bij HAN
   Afgelopen weken heb ik deelgenomen aan de training Game Based Learning. Dit waren 3 inspirerende dagen waarin je naast achtergrondinformatie vooral aan de slag gaat met je eigen GBL idee! Hier heb ik flinke stappen in kunnen zetten, waarbij het mij goed duidelijk is geworden dat je je leerdoelen en content heel scherp moet maken voordat je dit in een GBL uitwerking kan neerzetten. Karen en Michiel denken vanuit hun ruime ervaring scherp mee en stellen de goede vragen. Samen met de input van de mede cursisten levert dit veel bruikbare feedback op! En dit allemaal op de prachtige locatie de Wintertuin Experience! Een aanrader voor als je ook met GBL aan de slag wilt gaan! Hopelijk komen er in de toekomst ook GBL test avonden!
   Melvin van PuffelenProjectleider Educate-it Universiteit Utrecht
   Ik vond het een zeer nuttige en leerzame cursus. Ik heb de combi van theorie naar praktijk een stuk helderder.