TRAINING:
GAME-BASED LEARNING IN DE PRAKTIJK

NIEUWE DATA VOORJAAR 2020 BEKEND

SERIE 1: MAART & APRIL

dag 1 : 20 maart 2020
dag 2 : 27 maart 2020
dag 3 : 3 april 2020

SERIE 2: JUNI

dag 1 : 12 juni 2020
dag 2 : 19 juni 2020
dag 3 : 26 juni 2020

Leer in drie intensieve, interessante én leuke dagen meer over Game-Based learning en hoe je spel, gamification, beleven en zelf ontdekken kan toepassen in jouw onderwijs, trainingen, leertrajecten of HR-praktijk.

Deze driedaagse training is gebaseerd op het Game-Based Learning Design Wheel. Dit model is door Living Story ontwikkeld en wordt al jaren gebruikt voor het ontwerpen van serious games voor leren.

Het model is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en modellen over leren, motivatie, gamedesign, beleving en gamification. Het model neemt je in 9 heldere stappen mee door het proces van het zelf maken van serious game of gamification voor jouw leertraject, onderwijs of training.

In de training behandelen we de stappen in het model en de theorieën erachter, maak je kennis met veel praktijkvoorbeelden én ga je zelf aan de slag met jouw eigen ontwerp. Na deze training heb je veel kennis over game-based learning en gamification, én kan je die kennis ook hands-on gebruiken in jouw eigen werkpraktijk.

De training wordt gegeven door Karen Sikkema, trainster, docent en ontwikkelaar van het Game-Based Learning Design Wheel. Karen heeft met haar serious game bureau Living Story ruim 15 jaar ervaring in het ontwerpen van spellen, belevingen en serious games voor verschillende toepassingen, en is gespecialiseerd in het ontwerpen en toepas-sen daarvan voor leren in diverse contexten.

Ze neemt je met behulp van vele eigen voorbeelden en een aantal gastdocenten mee door de wereld van game-based learning en zet haar ervaring met ontwerp in om jouw eigen ontwerpproces verder te helpen..

Locatie

De training wordt gegeven op de inspirerende locatie van haar andere bedrijf: Wintertuin Experience in Baarn, een 100 jaar oude botanische kas waarin een Escape Room is ontworpen gebaseerd op de verhalen en geschiedenis van deze bijzondere locatie.

Voor wie?

De training Game-Based Learning in de Praktijk is bedoeld voor docenten, trainers, onderwijsontwikkelaars en ontwerpers van leertrajecten in het bedrijfsleven, zoals HR-specialisten en learning designers.

  • Karen Sikkema
    Karen Sikkema Eigenaar | Experience Designer | Game-based Learning expert

    Karen is experience designer, escape room designer en ontwerper van gamification voor cultureel erfgoed. Ze is gespecialiseerd in game-based learning en ontwikkelde het Game-based Learning Design Wheel, waar we bij Living Story mee werken in onze ontwerpen.
    Na gewerkt te hebben als consultant en innovatiemanager is ze 12 jaar geleden bij Living Story ingestapt en heeft daar een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan met ondernemerschap, gamedesign en gamification. Naast Living Story was ze oprichter, CEO en business developer van Tempeest, waarin location based games voor cultureel erfgoed werden ontwikkeld. Ze werkt als gastdocent bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en bij Politecnico in Milaan, en is drijvende kracht achter de Wintertuin Experience waar de Escape Room ELIXIR wordt ontworpen in combinatie met een sfeervolle theetuin.

    “For me, working on games and game-based learning is about creating meaning in the world by connecting people to themselves, to others and to great locations, contributing to sense of belonging, connection and respect for yourself and others.”

Kosten en aanmelden

De training kost €1250,00 (excl. btw) inclusief locatie, koffie en thee en lunch gedurende de drie trainingsdagen. Én inclusief spelen van de Escape Room ELIXIR als gezamenlijke afsluiting van de training.

SERIE 1: MAART & APRIL

dag 1 : 20 maart 2020
dag 2 : 27 maart 2020
dag 3 : 3 april 2020

SERIE 2: JUNI

dag 1 : 12 juni 2020
dag 2 : 19 juni 2020
dag 3 : 26 juni 2020

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Karen via karen@livingstory.nl of 06-55775724, óf via het contactformulier:

Training: Game-Based Learning in de praktijk

Wat vonden anderen van de Training Game Based Learning in de praktijk? We vroegen het Sjoerd Janszoon, deelnemer van de training in december 2019.

Supergoede training. Karen heeft het game design wheel ontwikkeld dat mij triggerde om aan de cursus deel te nemen. Goed uitgedacht en onderbouwd en een prima basis voor de cursus. Tijdens de drie dagen voldoende en niet te veel theorie en verder lekker concreet aan de slag met het ontwikkelen en uitspelen van voorbeelden. En een fijne, smaakvolle en relaxte entourage. Bedankt!

Gertjan Krediet, Stichting Welzijn Lochem

Ik vond het een zeer nuttige en leerzame cursus. Ik heb de combi van theorie naar praktijk een stuk helderder.

Melvin van Puffelen, Projectleider Educate-it Universiteit Utrecht

Contact

We zijn aan het buitenspelen. Wil je ons bereiken? Mail!

Not readable? Change text. captcha txt